אינטרנט אלחוטי
לחלק מהאנשים אינטרנט אלחוטי נראה כמו קסם, היכולת להסתובב בכל מקום (בתי קפה, בארים, מסעדות וכו') ולגלוש באינטרנט על גבי המחשבים הניידים, הטאבלטים ומכשירי הטלפון הסלולארי.
עם השנים, הטכנולוגיה התקדמה ומאפשרת לפרוס תשתית של אינטרנט אלחוטי בהרבה מקומות עקב העלות הנמוכה והזמינות הגבוהה של מכשירים אשר משדרים
אינטרנט אלחוטי, מה שפעם היה יקר ומיועד לאנשי עסקים כיום נהיה נחלת הכלל.
רשת אלחוטית מאפשרת התקשרות בין שני מחשבים או יותר תוך שימוש בפרוטוקולים סטנדרטים ללא צורך בחיבור קווי. רשת אלחוטית מבוססת על פרוטוקול 802.11 המאפשר את החיבור בין ההתקנים (מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טאבלטים, טלפונים סלולרים וכו') לנתב האלחוטי (ראוטר), הנתב מקשר את התקנים אל מרחב האינטרנט העולמי ולהתקנים אחרים הנמצאים באותה רשת.
קיימים כמה תקנים לחיבור ציוד קצה לרשת האלחוטית בפרוטוקול 802.11:
802.11a – תחום התדרים: 5GHz קצב תעבורה 54 סיביות לשנייה.
802.11b – תחום התדרים: 2.4GHz, קצב תעבורה: 11 מגה סיביות לשנייה.
802.11g – תחום התדרים: 2.4GHz, קצב תעבורה: 54 מגה סיביות לשנייה.
802.11n – תחום התדרים: 2.4GHz/5GHz, קצב תעבורה: עד 450 מגה סיביות לשנייה.
802.11ac – תחום התדרים: 5GHz, קצב תעבורה: עד 1.3 ג'יגבייט בשנייה.
802.11ad – תחום התדרים: 60GHz, קצב תעבורה: עד 7 ג'יגבייט בשנייה.
אז איך זה עובד ?
כיום לכל בית קפה, משרד או בית אשר קיים בו אינטרנט יש אפשרות לחבר נתב אלחוטיאשר מסוגל לשדר אינטרנט אלחוטי להרבה התקנים אלחוטיים (טאבלטים, מחשבים הניידים וכו') אשר מתחברים לשידור האלחוטי של הנתב. כמו כן רוחב הפס מתחלק בין כל ההתקנים וכל התקן מקבל חלק ממנו לגלישה באינטרנט.
הבעיות ?
תדר עבודה: רוב הנתבים עובדים בתדר שידור אחד, כאשר מתחברים לשידור האלחוטי התקנים אשר משדרים בתקן ישן מאטים את מהירות השידור של האינטרנט האלחוטילכלל ההתקנים, דבר זה גורם לכך שכל ההתקנים המחוברים לאותו נתב מתחלקים ברוחב פס אלחוטי בעל מהירות נמוכה יותר.
מרחק השידור: כאשר התקן אלחוטי מתרחק מהנתב האלחוטי יש ירידה באיכות האות אשר ההתקן האלחוטי קולט, דבר זה גורם להאטה בקצב הגלישה או לניתוק ההתקן מהאינטרנט במרחקים גדולים.
נתב אלחוטי משדר בצורה טובה למרחקים קצרים של עד 10 מטר, איכות השידור תלויה מאוד בתוואי המקום, לעיתים ישנם גורמים אשר מפריעים לטווח הקליטה (קירות, שידורים אלחוטיים מהתקנים אחרים, וכו).
הפתרונות ?
במקומות גדולים או מרובי משתמשים ניתן לפרוס מגדילי טווח (נקודות גישה) אשר עובדים במקביל במספר תדרי שידור ומחלקים את העומס של ההתקנים המתחברים לרשת האלחוטית. הפריסה של המגדילי טווח תהיה במרחקים שונים אחד מהשני, דבר אשר ייתן כיסוי לשטח גדול יותר.
חברת Elpc Networks עוסקת במתן פתרונות תקשורת ומספקת שירותים של ייעוץ, תכנון והתקנה של רשתות אלחוטיות.
Related posts:
- חדר שרתים בעולם המודרני כאשר כל מערכות הארגון ממוחשבות ופועלות מסביב לשעון...
- ריטיינר כאשר מדובר במערכות מידע קריטיות לארגון, כאלו המבוססות על שרת...
- תמיכת פאלו אלטו ...
- צמצום אירועי סייבר ממצלמות אבטחה המסמך הבא נכתב ע"י משרד ראש הממשלה - מערך הסייבר...
- מחשב קוונטי מחשוב קוונטי מחשוב קוונטי הוא אחד מאותם המונחים המפוצצים שהולידו...
- המלצות הגנה לארגונים ועסקים לעבודה מהבית בעקבות התפשטות נגיף הקורונה המלצות הגנה לארגונים ועסקים לעבודה מהבית בעקבות התפשטות נגיף הקורונה...
- כך תתגונן מפני מייל פישינג העולם העסקי מבוסס כמעט ברובו על אימיילים. אחת שיטות התקיפה...
- How to Improve Your IT efficiency Improving IT Management in the Era of Zero Trust Network...
- FortiGate בעולם הדיגיטלי של היום, אבטחת רשת היא קריטית להגנה על...
- אבטחת מידע לעסקים – למה זה חשוב ואיך לעשות את זה נכון? האתגרים הטכנולוגיים והאיומים של העשור הנוכחי מציבים בפני ארגונים מציאות...