בשנים האחרונות חלה עליה מתמדת במספר הארגונים והחברות שבוחרים לעשות שימוש בשרתי ענן במקום שרתים פיזיים. בחירה ב-מחשוב עננים על פני שרתים פיזיים היא הבחירה הנכונה מבחינת אותם ארגונים, ללא שום צל של ספק. העניין הוא שעדיין ישנם ארגונים רבים אשר לא בטוחים אם כדאי להם לעבור למחשוב מסוג זה, כאשר ניתן לשים לב שהם מתלבטים ומתחבטים בין היתרונות והחסרונות שמתקבלים בעת שימוש בטכנולוגיה הזו.
בעבר, כאשר חברה עם הרבה עובדים רצתה לנהל את המחשבים והתוכנות שלה, היא נאלצה לעשות זאת אך ורק בדרך אחת: שימוש בשרתים פיזיים המאוחסנים במשרדי החברה.
בוודאי אתם שואלים את עצמכם מדוע כולם עוברים ל-מחשוב עננים ומה היתרונות החבויים בכך. ובכן, אחד היתרונות הגדולים הוא שבמעבר לסביבה וירטואלית תוכלו להנות מהיכולת להגדיל ולהקטין את משאבי השרתים בכל עת וללא צורך בהחלפה פיזית של החומרה.
יתרון נוסף ומשמעותי שיש לשימוש ב-מחשוב עננים הוא היכולת לגבות את כל המידע בזמן אמת כאשר השרתים רחוקים מהמשרדים, כך שבמידה והמשרדים נפרצו או נפגעו בצורה כזו או אחרת, לא צריך לדאוג כלל וכלל למצב השרתים, היות והם בכלל לא ממוקמים במשרדים שלכם, כאמור.
בעזרת מחשוב עננים נפתחות גם אופציות טכנולגיות אשר היו פחות נגישות בעבר, כמו היכלות להקצות סביבת בדיקה לאפליקציה או תוכנה שאחד המתכנתים מנסה לפתח או אנליסט אשר רוצה לנתח יכולות מסוימות בסביבה נוחה.
יתר על כן, בעת שימוש בשרתי ענן תוכלו לחסוך כסף רב אשר עלול היה לשמש לאחזקת השרתים במשרדכם.
אחת הסיבות המרכזיות לכך שרבים בישראל חוששים לעבור ל-מחשוב עננים היא העובדה שהם חוששים מלקויות באבטחת המידע. בעבר הנחה זו הייתה בעלת ביסוס איתן, אמנם בעת האחרונה חלו שינויים ושיפורים טכנולוגיים מרחיקי לכת בטכנולוגית מחשוב הענן אשר שיפרו את אבטחת המידע ונוחות השימוש. השינויים הללו גרמו לפריחתה של טכנולוגיית מחשוב הענן.
ככלל, ניתן לומר כי אלו שיבחרו לתפעל את מערך המחשוב שלהם בעזרת שרתי ענן יוכלו להנות מאבטחת מידע יעילה לצד מהירות וגמישות, כאשר כל זאת תוך כדי שתחסכו כסף רב.