מעבר משרד לענן
מעבר משרד למחשוב ענן נחשב כאחת הטראומות הגדולות ביותר אותו עשוי לעבור משרד, אבל, באופן הגיוני למדי, הדבר תלוי בגורמים רבים בדרך ולאו דווקא במחשוב או בענן עצמו. כך שאם אתם פוגשים מישהו שאומר לכם כי מחשוב ענן עלול להתגלות כבעייתי, סביר להניח שהוא ניסה לעשות את המיגרציה בכוחות עצמו, או, לכל הפחות ביצע אותה בליווי של חברה שאינה מתמחה בתחום, כזו שלא ידעה כיצד לבצע את המעבר באופן חלק ונטול זעזועים. אם כן, מהו מחשוב ענן ומה רצוי לדעת בנוגע אליו?
מהו מחשוב ענן ומדוע הוא יעיל לארגונים?
לכל ארגון ישנם צרכים מסוימים הנובעים מפעילותו – משאבים, תשתיות וכן הלאה. כיום, עם כניסתו של מחשוב הענן לחיינו, ארגון יכול להחליט האם הוא רוצה לרכוש את השירותים והמשאבים הנדרשים לו בכסף מלא, או שהוא רוצה לשלם תמורתם על פי הצריכה בלבד. משאבים בסיסיים כמו נפח אחסון, בצד שירותים מתקדמים יותר כמו תוכנת CRM בענן כבר מהווים את ליבת הפעילות של חלק גדול מהארגונים, כשהם מקצצים בעלויות הרכישה והתחזוקה באופן ניכר. ארגונים כאלה נהנים משירותי מחשוב ענן אשר חוסכים להם את הצורך לעסוק במה שם אינם טובים בו, ומפנים להם את זמנם לצורך עיסוק אך ורק בתחומם המקצועי המוגדר.
למעשה, ככלל ניתן לומר, כי אין עסק בכל תחום עיסוק כלשהו או בכל גודל שהוא, אשר לא ימצא בהעברת המחשוב שלו לפלטפורמת ענן יתרון גדול. כתוצאה מכך, השאלה העיקרית הנשאלת כאן היא שונה במקצת – איזה חלק מהמחשוב צריך הארגון להעביר לענן? וכאן, התשובה משתנה בהתאם לאופי פעילותו ולצרכיו של הארגון. אם מדובר בארגונים שמייצרים ומשתמשים בכמויות מידע גדולות, נמליץ להם להעביר את החלק הזה מהשרת הלוקאלי לענן, אם הארגון מעסיק עובדים בצורות העסקה שגרתיות פחות, נמליץ לו על תוכנות בענן וכן הלאה.
האם הארגון / העסק שלכם ייצא נשכר אף הוא משירותי מחשוב ענן?
אמנם, ישנן חברות גלובאליות רבות המציעות את שירותיו של שרת וירטואלי, אולם, גם כאן, עבורנו הישראלים, קיים יתרון מובהק לחברה ישראלית, ולא רק בשל גאוות הכחול-לבן הידועה. גם אם השרת עצמו ממוקם בחוות שרתים בחו"ל, החברה הישראלית המציעה לכם את שירותי השרת פועלת בשעות העבודה המקובלות בישראל ומציעה לכם תמיכה מלאה בעברית, מקום לשבור את השיניים בעת הצורך על ניסיון לשוחח באנגלית (או בכל שפה אחרת). חברה כזו משמשת עבורכם נקודת קצה יחיד בכל הנוגע לשירותי השרת, ויוצרת עבורכם את סביבת העבודה האולטימטיבית