מה זה בעצם GAR?
כאשר מדברים על "GAP analysis report" בתחום אבטחת המידע והתשתיות, הכוונה היא לדו"ח הבוחן את הפערים בין המצב הנוכחי של אבטחת המידע והתשתיות בארגון לבין התקן או ההנחיות המקצועיות בתחום. דו"ח זה מזהה את היקף הפערים, את הסיבות להם, ומציע פתרונות והמלצות לסגירתם או להקלתם.
בקרב חברות וארגונים, עבודת ה-GAP analysis מאפשרת להבין באופן מדויק את ההבדלים בין מצב האבטחה הנוכחי לבין היעדים והדרישות המקצועיות. כך, ניתן לפתח תוכנית פעולה ממוקדת לשיפור אבטחת המידע והתשתיות על מנת להגביר את רמת האבטחה ולהפחית את הסיכונים האפשריים.
GAP analysis report מסייע לארגונים במספר דרכים:
1. זיהוי פערים וחולשות באבטחת המידע והתשתיות: הדו"ח מזהה את הנקודות החלשות באבטחת המידע והתשתיות של הארגון, כולל חוסרים במדיניות, תהליכים, טכנולוגיות ואת החוסרים באמצעי הגנה.
2. הבנת הסיכונים והתוקפים הפוטנציאליים: הדו"ח יכול לסייע לארגון להבין את הסיכונים הפוטנציאליים שלו ואת התקפי הסייבר המתמקדים בנקודות החלשות המזוהות.
3. התאמת פעולה מתאימה: בעזרת ההבנה המושכלת שנקבלת מהדו"ח, הארגון יכול לפתח תוכנית פעולה ממוקדת המטרה לסגירת הפערים והחולשות באבטחת המידע והתשתיות.
דו"ח זה מתאים למגוון רחב של ארגונים ותעשיות, כולל חברות פרטיות, מוסדות ממשלתיים, ארגוני ציבור ועסקיים, בתי ספר, מוסדות רפואיים ועוד. כלל הארגונים שמתעניינים בשיפור אבטחת המידע והתשתיות שלהם יכולים להרוויח מהבנת הפערים והתקפי הסייבר הפוטנציאליים על מנת לפעול באופן יעיל וממוקד.
כיצד מבצעים דוח ניתוח פערים (GAR)
דוח ניתוח פערים הינו מסמך מקיף המתאר את הפערים הקיימים, בין המצב הנוכחי לבין המצב הרצוי העתידי והאידיאלי של ארגון. בין אם במערכות ה- IT / אבטחה / תשתיות / מערכות מידע / מחשוב ענן ועוד.
הצעד הראשון בביצוע ניתוח פערים הוא לקבוע יעדים ומטרות ספציפיות לארגון. אנחנו מבצעים דוח ניתוח פערים (GAR) , הן ברמת מערכות המחשוב, רמת האבטחה של הארגון, והן ברמת הרגולציה הנדרשת(IT).
הצעד הבא הוא ניתוח תהליכים נוכחיים על ידי איסוף נתונים רלוונטיים על הארגון, בהיבט על מערכות המידע בארגון, ורמת האבטחה הקיימת. ניתן לאסוף נתונים אלו בכמה דרכים, ממגוון מקורות ובעזרת כלים ייעודיים לכך. תוכנית כזו מתווה תהליך צעד אחר צעד למילוי הפער בין המצב המצוי לבין המצב הרצוי. ניתוח פערים מעודד את הארגון להעריך את הפער בין המקום שבו אתה נמצא למקום שבו אתה רוצה להיות ועוזר לך לפתח תוכנית עבודה ליישום הפערים.
ה-GAR מתבצע בכמה שלבים
- שלב אימוץ תקן או רגולצית אבטחת מידע ו/או IT שאליו שואפים להגיע.
- שלב הערכת מצב כוללת של כל המערכות והתהליכים בחברה.
- שלב איסוף מידע וניתוח הנתונים
- שלב הממצאים, מבינים את הפערים, מכינים תוכנית עבודה לצמצום הפערים, ויוצאים עם Action Items לביצוע.
דוגמאות ל-GAR
- Firewall Assessment Information: בדיקה / ביקורת והערכת חומת האש – בדיקה מקיפה של חוקה/רשתות/ ניתובים/ רישיונות/ לוגים/ אופטימיזציה ועוד
- Compliance Assessment: הערכת תאימות לרגולציות ותקנים בינלאומיים כגון ISO/SOC2/HIPAA
- Cyber Security Assessment: הערכת מצב אבטחת המידע בארגון : ביצוע סקר סיכונים ואבטחת מידע ובניית תוכנית עבודה.
לביצוע Gap Analysis Report יעיל ומוצלח בתוך הארגון שלכם, ELPC מגיעים בתור יועץ חיצוני וכך יכולים למדוד פערים אובייקטיבים שלא נמצאו על ידי אנשים שעובדים בתוך צוות התשתיות , אבטחת המידע או ההנהלה.
חשיבות הגנת הפרטיות בארגונים
בעולם שבו כמעט כל פעילות עסקית כרוכה באיסוף, שימור וניתוח של מידע אישי, חשוב מאוד להבין את ההשלכות של חשיפת מידע זה. הפרות פרטיות יכולות לגרום לנזק תדמיתי, כלכלי ומשפטי כבד לארגונים, ולכן הצורך במערכות הגנה חזקות ואמינות הוא בלתי נמנע.
חשיבות מנהל אבטחת מידע (CISO) בארגונים קטנים ובינוניים
בעידן בו פרטיות המידע ואבטחת מידע בארגון נדרשות לעמוד בפני אתגרים מתמידים, תפקידו של מנהל אבטחת מידע, או CISO, הופך להיות מכריע בשמירה על ערכי הארגון והגנת הפרטיות של לקוחות ועובדים. להלן פירוט על תרומתו העצומה של ה-CISO לארגונים בגודל זה.
מה זה שירותי MDR: הכל מה שצריך לדעת לפני שמחליטים
בעולם התוסס והמתפתח של אבטחת מידע, שירותי MDR (Managed Detection and Response) מהווים אבן פינה בהגנה על ארגונים מפני איומים סייבריים. במאמר זה, נפרט מהו MDR, איך הוא עובד, ולמה כל כך חשוב לכל ארגון להכיר את המונח ולשקול ליישם שירות זה.